HOŞ GELDİNİZ

Forumumuzdaki konu başlıkları, rehberler ve paylaşımlar MG kullanıcıları için hazırlanıyor ve yalnızca üyelerimize açıktır. Eğer MG dünyasını yakından takip etmek, deneyimleri okumak ve kendi fikirlerinizi paylaşmak isterseniz şu an aramıza katılmanın tam zamanı.

Üyelik tamamen ücretsiz ve üye olmak sadece birkaç saniyenizi alır. Üye olduktan sonra tüm içeriklere erişebilir, konulara yorum yapabilir ve MG Turkey Fan Club topluluğunun bir parçası olabilirsiniz.

Aşağıdaki butonları kullanarak hemen giriş yapabilir ya da hızlıca kayıt olup mgturkeyfanclub.com ailesine katılabilirsiniz. 🚗✨

MG HS Luxury Kullanıcı Yorumları 2024

Bora

Üye
Herkese Merhaba,

Bir haftalık kullanıcı olarak kişisel görüşlerimi paylaşmak istedim.Elbette tüm marka modellerde olduğu gibi artı eksi yönleri olacaktır.Çinli’den araba alınır mı,sorun yaşanır mı? endişesi arabayı alana kadar hep kafaları meşgul ediyor olabilir.

Sadece gidip test sürüşü yapın ve aracın her tarafına dokunun endişeleriniz yok olacak.Öyle iki günde elinizde kalacak gibi durmuyor.

Aracı ilk gördüğüm de beğendim zaten,test sürüşü sonrası da almaya karar verdim.

Gelelim yorumlara;

İlk dikkat çeken ve aracın genel kalitesine hiç yakışmayan kamera’ların çözünürlüğü.Yazılım atarak çözülür mü sanmıyorum,değiştirme maliyeti de çok ucuz olmayacaktır.Kameraları kötü görüntü nedeniyle sürekli temiz tutmak lazım bu nedenle.

Aracın sürüş pozisyonu en alt koltuk seviyesinde bile bana çok yüksek geldi.Çinli kendine göre yapmış uzun boyluyu düşünmemiş heralde.😊Yüksekte kalınca iç ayna ve arkasındaki radar sensör kutusu görüşümü biraz kısıtladı.Test sürüşünde çok dikkatimi çekmemişti başka şeylere de baktığım için.Bir miktar daha aynayı yukarı kaldırabildim ama yine de çok açık görüş alanı sağlamadı.

Araca ilk binenler ne kadar sessiz olduğunu anlayacaktır.Araç yeni olduğu için henüz otoban süratlerine çıkamadım ama aracın izolasyonu gerçekten yeterli düzeyde.

Henüz 200km de olan araç için tüketim konuşmak yanlış olur elbette ama sadece şunu söyleyeceğim;

Eğer gazı kontrollü kullanırsanız 7lt altına bile inip gezersiniz,onunla mı uğraşıcam yahu dersenizde 12-14lt’ye kadar yolu var söyliyeyim.😊

Belki ben bulamadım ama araç anlık yakıt tüketimini göstermiyor.Değişken iki ekranda da ortalama tüketim var.Bulan varsa paylaşsın lütfen.

Biraz da şımarıklık yapayım,
Sevgili Ar-GE mühendisi çinli kardeşim bu arabaya neden anahtarsız çıkış sistemi yapmamış gerçekten çok merak ediyorum.:)Önceki aracımdan alışkın olduğum ve bence çok faydalı bir özellik bu araçta düşünülmemiş.Sağlık olsun diyelim..

Kullandıkça konuya eklemeler yaparım.

Arabayı tavsiye ederim,mutlaka test sürüşü yapın.

Bora

Üye
Haftasonu sürüşünden bir görüş daha yazayım.

Start stop sonrası kalkışda araç bir miktar geri kayıyor.Eğer start stop devrede değilse kalkışta geri kaçırmıyor.

Otomatik araçta ayak frenden gaza gidene kadar arç geri kaymaması lazım.Yokuş kalkış desteği olmayan araçlarda da böyle zaten.

bilemedim nedendir.

Son düzenleme:

Bora

Üye
Bir ekleme daha yapayım,

Kör nokta uyarı sisteminde ayna kenarında sadece ışıklı görsel var sesli uyarı yok malesef.
Hangi akla hizmet anlamadım..:)

muzaffer

Yeni Üye
Günaydın herkere,

Bende aranıza HS luxury ile aranıza katıldım Kocaelinden.

Yakıt tüketimi olarak 1 depo ile ne kadar gidiyor şehir içi, karşık kullanım gibi tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

whatsupp grupları araştırıyorum. bu konuda yardımcı olabilecek birisi var midir?

Bora

Üye
Günaydın herkere,

Bende aranıza HS luxury ile aranıza katıldım Kocaelinden.

Yakıt tüketimi olarak 1 depo ile ne kadar gidiyor şehir içi, karşık kullanım gibi tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

whatsupp grupları araştırıyorum. bu konuda yardımcı olabilecek birisi var midir?
Kullanıcıya göre değişir tüketim.

Bora

Üye
Bayramda uzun yol deneyimi,

+ Yüksek hızda fren yapınca ön taraftan uğultu sesi geliyor,balata dan mı bilmiyorum,tecrübe eden varsa paylaşırsa sevinirim.
+Araçta sanırım sadece adaptif hız sabitleme var veya ben bulamadım.:)
+cam düğmeleri elimde kalacak gibi hissettriyor,kullanımı yumuşak ama tedirgin oluyorum.

muzaffer

Yeni Üye
tabiki kullanıcıya, yol, araç bakımı, lastik durumuna hatta hava şartlarına göre değişkenlik gösterecektir.

Ben şöyle bir test yaptım. Gebzeden İzmir'e yeni otoyolu kullanarak ortalama 180 ile 1 depo ile ilerledim. yaklaşık 450 kmde ışık yandı.
120 km ile sabit gittiğimde ise aynı yolda 550 km de ışık yandı.

Aracım ilk testte başladığında 280 kmde idi.

ortalama 9 ile gittiğimde ise 700 km civarı yol yapabiliyorum.

Sizlerde tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Bora

Üye
Sürüş sırasında ani gaz fren yapmamaya çalışıyorum ama 1 depo ile kaç km gisiyor diye kendime dert etmek de istemiyorum.Araçı severek kullanıyorum ama gözüm yakıt kadranında araba kullanmak da istemiyorum.Basarsan yakar elbet.Siz de keyfinize bakın derim.😉

prezihesap6

Yeni Üye
MG HS Luxury de ,
*%30u şehiriçi %70i otobanda olmak üzere ,toplam 200kmlik bir test yaptım.
*%70lik kısımda,hız sabitleme açık,Otobanda hızım ortalama yaklaşık 90-110km/h.
*%30luk şehiriçi kısmında biraz sıkıştırdım aracı.Testin sonuçlarını bu kısım bozdu aslında,standart bir kullanım yapamadım.Çünkü arabayı performanslı kullanmayı seviyorum.

SONUÇ: 6.4Lt /100km oldu.Şehiriçi daha dikkatli olsaydım kesinlikle bu 6lt’nin altında olurdu.

Aracım 1800km’de şuan.İlk kez test ettim,acaba ne yakacak diye.Bugüne kadar ,hiç ölçmeden bindim.Birkaç farklı senaryoda ölçüm yapmayı düşünüyorum.Ölçüm yaptıkça verileri burdan paylaşmayı düşünüyorum.

GÜNCELLEME:
02/06/2024 itibari ile aracım 3000km oldu.Şuan 100km/9lt görüyorum.

Son düzenleme:

muratkocak

Yeni Üye
Selamlar herkese

Bende inşallah bu hafta HS Luxury ile Ankara'dan aranıza katılacağım. Tecrübelerimi burada paylaşacağım inşallah.

muratkocak

Yeni Üye
Arkadaşlar dün aracımı teslim aldım çok şükür. İlk izlenim olarak araç bence çok iyi. Daha çok fazla kullanmama ragmen ilk izlenim olarak:

1- Araç görünüş olarak çok iyi. Özellikler iç kısım tam üst segment araçlar gibi. İçi kırmızı olunca ayrı bir çekicilik veriyor.
2- Yalıtım sınınfının üstünde keza sessizlik te öyle.
3- Güvenlil açısından çok iyi nerdeyse yok yok. Ama kör nokta uyarı sistemini aynalarda konumlandırsalar bence çok çok iyi olurdu.
4- Ambiyans aydınlatma çok hoşuma gitti ve renk ayarı yapabilmeniz çok iyi.
5- Sportif koltuklar ve görüş açısı sürüşü çok zevkli hale getiriyor. Rodaj süresi boyunca sakin kullanacağım.
6- Vites geçişleri bence iyi ama daha iyi olabilirdi. 7 DCT kuru yerine yağlı şanzıman daha iyi olurdu bence.
7- Joystick vites kullanımı çok iyi.
8- Sadece araçı alırken bakabildiğim kadarıyla akü Varta ve bence en iyi akülerden biri silecekler ve motor kısımında Bosh marka ürünler gördüm ve hoşuma gitti.
9- Elektrikli arka bağaj iyi ve ayrıca bağaj açılma açısını ayarlabiliyorsunuz çok hoşuma gitti kısa boylu kişiler ve alçak yerler için çok iyi bir özellik.Kapanırken 3 saniye bekleyip öyle kapanıyor.
10- Kapılar çok tok kapanıyor ve çok iyi.

İlk bakışta negatif yönler:
1- Ses sistemi, multimedya ve kamera bence hayal kırıklığı. Bu araça yakışmadı.
2- Navigasyon yok sanırım vergi ile alakalı. Andoid Auto be Apple Car play kablo ile kullanılıyor.
3- Kartel koruma yok.
4- Viraj aydınlatma yok.
5- Sisler halojen .
6- Yorgunluk tespit sistemi neden olmaz onu anlamadım.
7- Manuel vites kullanımı yok ve F1 vites olsa çok çok iyi olurdu.

Şimdilik bunları söyleyebiliyorum. Yakıt konusunda kullandıkça tecrübelerimi aktarıyor olacağım. Herkes inşallah gönülündeki araca sahip olur.

muratkocak

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

MG HS Luxury Ankara - İzmir arası toplam 1750 km yol yaptım. Rodaj olayını bitirdim yani. 1750 KM yaklaşık 350 KM si şehir içi geri kalan uzun yol. Uzun yolda bagaj dolu 4 kişi klima sürekli açık şekilde ortalama 100-120 KM hızla 8.5 L / 100 KM şeklinde bir yakıt tüketimi elde ettim. İlerde daha da düşeceğini tahmin ediyorum.

Onun dışında uzun yolda keyifli bir araç. Dönüşte Polatlı çok kalabalıktı ve Polatlıyı geçene kadat dur kalk trafik şeklind ilerledik bu arada araç iki defa ben firene basamadan kendisi acil durum frenlemesi yaptı bunuda test etmiş oldum.

Klima menüsüne fiziksel tuşla ulaşabiliyorsunuz ama ayar yapmak seyir halinde kısmen zor. Daha kolay bir menü tasarlanabilirdi. Çok fonksiyonlu direksiyon var ama bence tuşlar fonksiyonel değil.

Şerit takip ve tabela okuma çok iyi çalışıyor. Kör nokta uyarı gece çok daha iyi. Farlar bence çok iyi. Özellikle far asistanı çok iyi çalışıyor. Led far bir başka tabi. Önü boş olunca uzun farları otamatik olarak açıyor ve ekranda uyarı veriyor uzunlar açıldı şeklinde.

OtoHold güzel ama banamı öyle geldi bilemiyorum ama kalkışlarda araç çok otoruyor ve öyle bırakıyor fireni.

Emniyet kemeri takmadan araç haraket etmiyor güvenlik açısından çok iyi bir özellik.

Bu arada aşağıdaki gibi birşeye denk geldim. Araçta mühendislik menüsüne girerek şanzıman ile ilgil ayar yapılıyor ve işe yaradığı söyleniyor !!!!

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar kullandıkça ve öğrendikçe paylaşmaya devam ediyor olacağım.

sza

Yeni Üye
merhabalar,

antalyada yaşıyorum, aracımı haziranda aldım yaklaşım 2500 km yol yaptım. almadan önce chery tiggo 8 ve ssangyong tores ile aralarında çok gittim geldim ama en iyi fayda/maliyet mg de olduğu için ve sürmekten çok keyif aldığım için mg hs luxury modelini seçtim. otomobilden anlayan için araç gerçekten sürmesi çok keyifli bir otomobil. bayramda afyona gittim geldim hızım 150/180 arasında değişiyordu. 150 ile giderken 90 ile gidermiş gibi 180 ile giderken 120 ile gidermiş gibi rahat ve konforluydu. yol tutuş ancak bir ford ile kıyaslanabilir. diğer rakiplerinden hayli üstün. yol tutuşun böyle iyi olması ve neredeyse hiç yana yatmamasına rağmen süspansiyonlar da tahta gibi değil bilakis (bilenler bilir eski mercedesler gibi) yaylana yaylana geçiyor bozuk yollarda. iç sessizliği harika , benzinli olduğunu bilmeyenler ilk anda elektrikli mi diye soruyorlar. arka koltuklar özellikle diz mesafesi çok geniş. bunun karşığı da bagajın küçük olması. manevrası kötü, mg den neredeyse 40 cm uzun latitude ile döndüğüm yerlerden mg ile dönemiyorum. joystick vites ileri ve geri arasında bazen düşünüyor bu da trafik ortasındaki 3 nokta dönüşlerinde vakit kaybettiriyor. anahtarsız giriş çalıştırma olmaması büyük hata . ama karşılığında volvoda bile olmayan elektrikli sunroof perdesi var. 3 harfli destek sistemlerinin hiçbirini verimli kullanamadım. şerit takip sistemi kafasına göre devreye giriyor, güvenip de direksiyonu ona bırakmamak lazım. adaptif hız sabitleyicide öndeki araçla mesafenizi ne kadar kısa ayarlarsanız ayarlayın yine de çok erkenden firene basıyor. acil fren destek sistemi neye göre devreye giriyor henüz anlamış değilim. ilk bakımda bunların ayarlarına bir baktıracağım. bir de bu arabayı alıp da 6.5 lt yakarım hayali kurmayın. şehiriçinde zaten mümkün değil de şehirlerarasında da araba hızlı gitmeye o kadar iştahlı ki zaten yavaş süremiyorsunuz. ben sürerken devamlı yavaşla diyen karım kendi sürerken 140 la gidiyor farkında değil. araç yüksek hızla gitmek için yapılmış. kameraları söylemeye gerek yok. bir de direksiyonunun en azından manevralarda ve 50 km hıza kadar daha hafif olmasını isterdim. istanbulda 4 gün omada kiraladım direksiyon şehiriçi hızlarda tüy gibiydi. son olarak arabay ne zaman binsem bana lexus hissi veriyor (tamam fakir lexusu ama yine de lexus :) yani araç fiyatından daha kıymetli hissettiriyor. tavsiye eder miyim? gözükapalı ederim. bu fiyat segmentinde hiçbir marka/model bu kadar fazla şey sunmuyor.

muratkocak

Yeni Üye
merhabalar,

antalyada yaşıyorum, aracımı haziranda aldım yaklaşım 2500 km yol yaptım. almadan önce chery tiggo 8 ve ssangyong tores ile aralarında çok gittim geldim ama en iyi fayda/maliyet mg de olduğu için ve sürmekten çok keyif aldığım için mg hs luxury modelini seçtim. otomobilden anlayan için araç gerçekten sürmesi çok keyifli bir otomobil. bayramda afyona gittim geldim hızım 150/180 arasında değişiyordu. 150 ile giderken 90 ile gidermiş gibi 180 ile giderken 120 ile gidermiş gibi rahat ve konforluydu. yol tutuş ancak bir ford ile kıyaslanabilir. diğer rakiplerinden hayli üstün. yol tutuşun böyle iyi olması ve neredeyse hiç yana yatmamasına rağmen süspansiyonlar da tahta gibi değil bilakis (bilenler bilir eski mercedesler gibi) yaylana yaylana geçiyor bozuk yollarda. iç sessizliği harika , benzinli olduğunu bilmeyenler ilk anda elektrikli mi diye soruyorlar. arka koltuklar özellikle diz mesafesi çok geniş. bunun karşığı da bagajın küçük olması. manevrası kötü, mg den neredeyse 40 cm uzun latitude ile döndüğüm yerlerden mg ile dönemiyorum. joystick vites ileri ve geri arasında bazen düşünüyor bu da trafik ortasındaki 3 nokta dönüşlerinde vakit kaybettiriyor. anahtarsız giriş çalıştırma olmaması büyük hata . ama karşılığında volvoda bile olmayan elektrikli sunroof perdesi var. 3 harfli destek sistemlerinin hiçbirini verimli kullanamadım. şerit takip sistemi kafasına göre devreye giriyor, güvenip de direksiyonu ona bırakmamak lazım. adaptif hız sabitleyicide öndeki araçla mesafenizi ne kadar kısa ayarlarsanız ayarlayın yine de çok erkenden firene basıyor. acil fren destek sistemi neye göre devreye giriyor henüz anlamış değilim. ilk bakımda bunların ayarlarına bir baktıracağım. bir de bu arabayı alıp da 6.5 lt yakarım hayali kurmayın. şehiriçinde zaten mümkün değil de şehirlerarasında da araba hızlı gitmeye o kadar iştahlı ki zaten yavaş süremiyorsunuz. ben sürerken devamlı yavaşla diyen karım kendi sürerken 140 la gidiyor farkında değil. araç yüksek hızla gitmek için yapılmış. kameraları söylemeye gerek yok. bir de direksiyonunun en azından manevralarda ve 50 km hıza kadar daha hafif olmasını isterdim. istanbulda 4 gün omada kiraladım direksiyon şehiriçi hızlarda tüy gibiydi. son olarak arabay ne zaman binsem bana lexus hissi veriyor (tamam fakir lexusu ama yine de lexus :) yani araç fiyatından daha kıymetli hissettiriyor. tavsiye eder miyim? gözükapalı ederim. bu fiyat segmentinde hiçbir marka/model bu kadar fazla şey sunmuyor.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşalah.

Öncelikle araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma var. Muhtemelen dikkatinizden kaçmış. Onun dışında gerçekten aracın manevrası dediğiniz gibi ama şerit takip sistemi gayet iyi çalışıyor benim tecrübelerime göre. Yakıt konusunda haklısınız aracın ağırlığına bakınca normal geliyor. Kemaralar gerçekten çözünürlük olarak iyi değil ama iş görüyor.

sza

Yeni Üye
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, bimukabele. sonra da kendi ifademi düzelteyim: anahtarsız giriş yok. 2012 model renault latitude üm var gerçek manada anahtarsı girişe sahip. mg nin böyle teknoloji dolu bir arabada iniş binişlerde bir düğmeye basma zorunluluğu can sıkıcı ama hayati bir önem arz etmiyor. bir de direksiyondan radyo frekansınız değiştirmek istediğimde hafızadakileri değil bütün frekanslar arasında bir değişim yapıyor. kaputun çift amortisör olması güzelken bagaj kapağı temassız açılsa çok iyi olurmuş. yakıt tüketimi bence gayet normal, 1.5 ton 160 bg turbo benzinli bir motora sahip yüksek bir araç şehiriçi trafiğinde (20km/s ortalama ve altı) zaten 9 lt nin altını yakamaz.

ggokdagli

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Bir haftalık kullanıcı olarak kişisel görüşlerimi paylaşmak istedim.Elbette tüm marka modellerde olduğu gibi artı eksi yönleri olacaktır.Çinli’den araba alınır mı,sorun yaşanır mı? endişesi arabayı alana kadar hep kafaları meşgul ediyor olabilir.

Sadece gidip test sürüşü yapın ve aracın her tarafına dokunun endişeleriniz yok olacak.Öyle iki günde elinizde kalacak gibi durmuyor.

Aracı ilk gördüğüm de beğendim zaten,test sürüşü sonrası da almaya karar verdim.

Gelelim yorumlara;

İlk dikkat çeken ve aracın genel kalitesine hiç yakışmayan kamera’ların çözünürlüğü.Yazılım atarak çözülür mü sanmıyorum,değiştirme maliyeti de çok ucuz olmayacaktır.Kameraları kötü görüntü nedeniyle sürekli temiz tutmak lazım bu nedenle.

Aracın sürüş pozisyonu en alt koltuk seviyesinde bile bana çok yüksek geldi.Çinli kendine göre yapmış uzun boyluyu düşünmemiş heralde.😊Yüksekte kalınca iç ayna ve arkasındaki radar sensör kutusu görüşümü biraz kısıtladı.Test sürüşünde çok dikkatimi çekmemişti başka şeylere de baktığım için.Bir miktar daha aynayı yukarı kaldırabildim ama yine de çok açık görüş alanı sağlamadı.

Araca ilk binenler ne kadar sessiz olduğunu anlayacaktır.Araç yeni olduğu için henüz otoban süratlerine çıkamadım ama aracın izolasyonu gerçekten yeterli düzeyde.

Henüz 200km de olan araç için tüketim konuşmak yanlış olur elbette ama sadece şunu söyleyeceğim;

Eğer gazı kontrollü kullanırsanız 7lt altına bile inip gezersiniz,onunla mı uğraşıcam yahu dersenizde 12-14lt’ye kadar yolu var söyliyeyim.😊

Belki ben bulamadım ama araç anlık yakıt tüketimini göstermiyor.Değişken iki ekranda da ortalama tüketim var.Bulan varsa paylaşsın lütfen.

Biraz da şımarıklık yapayım,
Sevgili Ar-GE mühendisi çinli kardeşim bu arabaya neden anahtarsız çıkış sistemi yapmamış gerçekten çok merak ediyorum.:)Önceki aracımdan alışkın olduğum ve bence çok faydalı bir özellik bu araçta düşünülmemiş.Sağlık olsun diyelim..

Kullandıkça konuya eklemeler yaparım.

Arabayı tavsiye ederim,mutlaka test sürüşü yapın.
arkadslar iyi aksamlar, herkese hayirli olsun.gecen hafta 10.bin tl veeip hs luxyry siraya girdim.. bugun kredi onayi geldi. hangi islemlerden gececegim. birde bayi cuma.gunu araci teslim edebilirz diyor. gercekligi varmidir. ready den faydalanacagim. plka degisimi icin vekalet felan verecekmiyim. yardimci olabilirmisiniz.

sza

Yeni Üye
arkadslar iyi aksamlar, herkese hayirli olsun.gecen hafta 10.bin tl veeip hs luxyry siraya girdim.. bugun kredi onayi geldi. hangi islemlerden gececegim. birde bayi cuma.gunu araci teslim edebilirz diyor. gercekligi varmidir. ready den faydalanacagim. plka degisimi icin vekalet felan verecekmiyim. yardimci olabilirmisiniz.
bahsettiğiniz konular hakkında maalesef bilgim yok, ben kaporadan sonra parayı yolladım aracımı 3 gün içinde plakalı şekilde teslim ettiler.

mgadmin

Moderatör
Yönetici
Geçen sene MG ZS satın aldım. Ben araç takasından yararlandım ve bayii'nin anlaşmalı olduğu bankadan kredi çektim, bir kısmınıda nakit vermiştim. Sürecim şöyle işledi;
- Takasa vereceğim aracı kendi bünyelerinde bulunan ekspertiz uzmanları inceledi ve bir değer biçti. Ekspertize verdiğiniz anda aracınızı alıyorlar bu arada.
- Aracı aldıktan sonra noterden vekalet vermem gerektiği söylendi. Gittim vekaletimi verdim. Bunu takasa verdiğim aracın alım-satımı vermiştim.
- Sonrasında kredi başvurusu yaptım, hızlıca onaylandı. Tüm tutarı verdikleri IBAN'a gönderdim sonrasında aracın faturasını kesip gönderdiler.
Hiçbir şeye karışmadım, notere gitmek dışında da bir şey yapmadım. Çok rahat bir şekilde aracımı satın aldım. Geçen sene ağustosta satın almıştım, Eylül ayının sonlarında teslim edebileceklerini söylemişlerdi. Ama saolsunlar o kadar bekletmediler. Aynı ayın sonunda aracımın hazır olduğunu ve teslim alabileceğimi söylediler.
Araç ellerinde var büyük ihtimal. Sadece gümrükte bekletiyorlar. Satılan aracın ödemesi yapılıp faturası kesildikten sonra gümrükten çıkarıp hemen plaka-ruhsat işlemlerini de halledip teslim edebiliyorlar.

Bugün online olanlar

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
76
Kullanıcılar
282
Son üye
MEHMETGECGEL