HOŞ GELDİNİZ

Forumumuzdaki konu başlıkları, rehberler ve paylaşımlar MG kullanıcıları için hazırlanıyor ve yalnızca üyelerimize açıktır. Eğer MG dünyasını yakından takip etmek, deneyimleri okumak ve kendi fikirlerinizi paylaşmak isterseniz şu an aramıza katılmanın tam zamanı.

Üyelik tamamen ücretsiz ve üye olmak sadece birkaç saniyenizi alır. Üye olduktan sonra tüm içeriklere erişebilir, konulara yorum yapabilir ve MG Turkey Fan Club topluluğunun bir parçası olabilirsiniz.

Aşağıdaki butonları kullanarak hemen giriş yapabilir ya da hızlıca kayıt olup mgturkeyfanclub.com ailesine katılabilirsiniz. 🚗✨

Yeni MG HS hakkında ne düşünüyorsunuz?

mgadmin

Moderatör
Yönetici
23.11.2024 tarihinde bana en yakın olan Sakarya - ADAŞEN MG bayii'sine giderek inceleme fırsatı buldum. Sadece hibrit modeli mevcuttu. 1.5 benzinli modeli yılbaşından sonra gelecekmiş. Şu an güncel full paket hibrit modelin fiyatı 2.090.000 TL (iki milyon doksan bin). Tabii ki zam gelecektir. İlk izlenimim tasarım açısından genel olarak olumlu. Showroom içerisinde siyah renk vardı. Çok hoş görünüyordu. Fakat temizlik açısından daha önceki tecrübeme dayanarak bir daha siyah renk araç almam. İç tasarımını da beğendim. Özellikle koltukların rahatlığı, deri olması, bej renk olması (tercih etmem bu arada) oldukça güzel görünüyordu. Ön tarafta uzunlamasına bir ekran vardı. Gösterge ve multimedya ekranı birleşikti. Tamam, tek görüntü olarak güzel olabilir ama bence pek estetik olmamış. Dikdörtgen bir tasarımı vardı. Direksiyonu küçültmüşler, güzel olmuş. Arka koltuklar da çok rahat. Arada kolçak ta var. Diz mesafesi de oldukça fazla. Bagaj yükseklik olarak biraz az geldi bana. Fakat o eksiklik genişlik arttırılarak giderilmiş gibi görünüyor. Müşteri temsilcisine keşke bir cam tavan, sunroof falan da eklenseymiş dedim, fakat emisyon değerlerinin arttığını, buna bağlı olarak ta vergileri oranının da de artacağı için MG'nin bunu yapamıyor olduğunu aktardılar. Hatta MG'ye bu konuyla ilgili çok istek gitmiş ama yapmayız demişler. Herhalde fiyatlar artacağı için rekabet edemeyeceklerini düşünüyorlar.
Test sürüşü yapmadım. Çok yağmur yağıyordu, kendimizi zor attık bayii'ye :)
Eğer sizlerden de Yeni MG HS' yi inceleyenler olduysa yorumlarınızı eklerseniz, almayı düşünen arkadaşlara bir rehber olacaktır. Lütfen tecrübelerinizi, fikirlerinizi yazmaktan çekinmeyin.

Bora

Üye
Cam tavan farklı ülkelerde var:)

Ay sonu yeni aracımı aldığımda detaylı yorum paylaşırım..

Son düzenleme:

Bora

Üye
Herkese Merhaba,

Yeni HS benzinli aracımı birkaç gün önce teslim aldım.

İlk izlenim olarak dış görünümü gayet şık,konforlu ve kalite hissi yüksek bir araç olmuş.

Önceki kasa’ya göre yenilikler var,görece bu da olsaydı dediklerim de var.

Önceki kasada beni rahatsız eden birkaç şey vardı.Bunlardan en önemlisi geri kaçırma sorunuydu yeni de o problem çözülmüş gibi görünüyor.(Eski kasa kullanıp bilmeyenler için araç S modunda geri kaçırmıyor.)

Diğer konu,sürücü koltuğu’nun yeteri kadar aşağıya inmemesinden kaynaklı görüş açısının dar olmasıydı,ön camdaki büyük sayılabilecek radar kutusu da etkendi tabi.

Yeni araçta koltuk hem daha aşağıya iniyor hemde radar kutusunu küçültmüşler bu sorun da ortadan kalkmış.

Kör nokta uyarı sistemi kabin içindeydi bu aynaya alınmış ama sesli uyarısı yok sanırım yada ben bulamadım. Yan aynalar da epey büyük bu sefer görüş oldukça rahat.

Otomatik kararn iç dikiz aynası da yok yeni araçta,

Multimedya ekranına alışmak lazım başta karışık gibi gelebiliyor.

Ses yalıtımı sanki biraz daha iyiydi önceki kasada ama yinede gayet sessiz sürüş sunuyor yeni HS.

Kameralar öncekiyle kıyaslanmayacak şekilde iyileştirilmiş.

Koltuklar daha konforlu olmuş.

Dış kapı kolundaki kilitleme butonu biraz geç algılıyor nedense bilemedim,sorun değil.

Ambians aydınlatma ve cam tavan düşünülmemiş olsa güzel olurmuş tabi.

F1 vites yok ama vites topuzundan manuel kullanım yapılıyor.

Güvenlik sistemleri yine eksiksiz hatta fazlası bile var hepsini açıp sürüş yaparsanız sürekli uyarılar veriyor.

Aracın boyutları da değişmiş D suv diyebiliriz aslında yeni HS için.

Arıcın dönüş yarı çapı daha iyileştirilmiş,otoparkımdan tek de zor çıktığım yerden daha kolay çıkıyorum artık.

Anlam veremediklerim Kablosuz telefon bağlantısı neden yok.Far yükseklik ayar düğmesi de neredeyse yere yakın noktaya konumlandırılmış

En ilginç olan ise sis farlarını multimedya ekranı köşesinden açıp kapatıyorsun fiziki tuş koymamışlar.

Sonuç olarak,

Görece eksikleri olsada içime sinerek aldım tavsiye edilir...:)

mgadmin

Moderatör
Yönetici
Yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Görüşlerinizi paylaştığınız için de teşekkürler.
Yakıt tüketimi ile ilgili tecrübelerinizi de en kısa zamanda paylaşmanızı dilerim 🙂

Bora

Üye
Teşekkür ederim

Yakıt konusunu özellikle paylaşmadım.
Hem araç yeni hem de kullanım tarzıyla alakalı bir konu bu.
Önceki araçta 6.5lt de gördüm 20lt de.

Zaten bu bir aile aracı performans değil ama basınca da gidiyor.😀

Bora

Üye
Teşekkür ederim

Yakıt konusunu özellikle paylaşmadım.
Hem araç yeni hem de kullanım tarzıyla alakalı bir konu bu.
Önceki araçta 6.5lt de gördüm 20lt de.

Zaten bu bir aile aracı performans değil ama basınca da gidiyor.😀

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.39.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.39.55.jpeg
    122 KB · Görüntüleme: 5

Bugün online olanlar

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular