HOŞ GELDİNİZ

Forumumuzdaki konu başlıkları, rehberler ve paylaşımlar MG kullanıcıları için hazırlanıyor ve yalnızca üyelerimize açıktır. Eğer MG dünyasını yakından takip etmek, deneyimleri okumak ve kendi fikirlerinizi paylaşmak isterseniz şu an aramıza katılmanın tam zamanı.

Üyelik tamamen ücretsiz ve üye olmak sadece birkaç saniyenizi alır. Üye olduktan sonra tüm içeriklere erişebilir, konulara yorum yapabilir ve MG Turkey Fan Club topluluğunun bir parçası olabilirsiniz.

Aşağıdaki butonları kullanarak hemen giriş yapabilir ya da hızlıca kayıt olup mgturkeyfanclub.com ailesine katılabilirsiniz. 🚗✨

Yeni MG HS Yazılım problemleri ve satış hatası

gbozkurt

Yeni Üye
Merhaba, aralık 2025 de sıfır MG HS aldım.. Aracın hem görüntüsünü hem iç hacmini çok beğendiğimden tercih ettim. Konfor, fiyat performans olarakta ön plana çıktı. Esasında almak istediğim araç Hybrid+ idi. 5 ay bekledim. Ancak gelmeyince benzinliye döndüm. Duyduğum kadarı ile mart ayı gibi gelebilirmiş.

Neyse konumuza dönecek olursak, aracı bana satarken hiç bir yetkili, yazılımsal olarak çalışmayacak konulardan bahsetmedi.

Aracın bir şekilde aktivasyon yapılması iptal edilmiş.
Aktivasyon yapamadığınız için, harita ve konum bilgileri yüklenmiyor.
veya yüklü olanı açmıyor.
Hal böyle olunca navigasyon çalışmıyor.
Ana ekranda "nal" gibi navigasyon butonu görüyorsunuz ama basınca tepki vermiyor.

Konum çalışmadığı için otomatikman, hava durumu nerede hangi şehirde olduğunuzu algılamadığından, hava durumunu yayınlayamıyor. Yine sağ üst köşede koca buton var, basınca tüm dereceler kapalı çıkıyor.

Yine konum olmadığından ve navigasyon çalışmadığından, sol ekranda, navigasyon veya "rota rehberliği aktif değil" hata mesajı sürekli yazıyor.

Bu mesajı sade kullanımlı arayüzü seçerek görmeyebilirsiniz ama niye ben buna mecburum ?

Tüm bunlar çalışmayacaksa menüde niye var?

I-Smart uygulaması geldi gelecek dendi, cep telefonundan malesef bu uygulamayı da kullanamıyorsunuz..
Türkiyeye kapalıymış.

Araç daha çok yeni, 1000 km deyim.. 3000-4000 km arası şansızman problemi yaşayan arkadaşların yazısına denk geldim. İnşallah sorun yaşamam.

Kablosusz carplay yok.. Bunu satarken söylemişlerdi, o yüzden sorun etmiyorum.

Şimdi gelelim sorunuma.
Tüm bunları anlattıktan sonra benim araçta, "Türkiyede çalışmadığı iddia edilen navigasyon" kafasına göre açılıp kapanabiliyor.

Birden ekranda beliriyor. Belli bir süre sonra kapanıyor. Demekki navigasyon Türkiyede çalışabiliyormuş.
Peki servisi arıyorum diyorlar ki, Çinle yapılan anlaşma itibarı ile fabrika çıkışı araçlar, navigasyona kapalı geliyor.
O zaman bende çıkan problem nedir? Cevap yok..

Böyle bir saçmalık kabul edilemez.. Klasik Türkiye gerçeği, herşey malı satana kadar. Sattıktan sonra sorumluluk alan yok.
Yanlış görülüyor ama çözümü için hiç bir atılım yok.

Bu kadar güzel bir araba, inşallah başka kusurlara denk gelmeyiz.

Yazılımsal olarak bir çok sıkıntılar var onlara ayrıca değineceğim. ( Örnek radyo, müzik sistemi yazılımı)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-26 at 17.43.26.jpeg
    WhatsApp Image 2026-01-26 at 17.43.26.jpeg
    388.3 KB · Görüntüleme: 7

HAZAR

Yeni Üye
Aynı sorunları bende yaşıyorum. Bayiyi mahkemeye vericem. Çünkü bana bindirdikleri test aracında çalışıyor sistem. Kendileride kabul etti. Sizin aracınızdada var ama çalışmıyor dediler. Çözümde üretmiyolar. Süreç olarak mahkemeye gidicez bu gidişle.

Bugün online olanlar

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
75
Kullanıcılar
269
Son üye
kskma